Składy

Chleb na kapuście 0,9 kg

żytnio – pszenny

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. ” 

Gluten, sezam, jaja , mleko

Woda, mąka żytnia,  mąka pszenna, mix pasterski, suszony  zakwas  pszenna, mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt  w proszku ( z mleka), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego,  zakwas naturalny żytni, drożdże.  Chleb może zawierać: jaja, sezam, łubin, soję i orzechy.

Chleb żytni mały 

   0,6kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,  jaja  , orzechy, sezam,  mlek

Woda,zakwas naturalny żytni ,mąka pszenna, mix słowiański, mąka pszenna, gluten pszenny, suszony zakwas pszenny, sól, mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu żytniego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, glukoza, kwas askorbinowy, enzymy; mąka razowa 2000, drożdże. Chleb może zawierać: jaja, łubin, mleko, orzechy, sezam i soję.

Chleb złocisty 0,5 kg

pszenno – żytni

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,  jaja  , orzechy, sezam,  mleko

Mąka pszenna,  naturalny zakwas żytni, mix cereal, śruta sojowa, siemię lniane, sezam, ziarno słonecznika, mąka pszenna pęczniejąca, tłuszcz palmowy;  woda, sól, mąka kukurydziana, drożdże. Chleb może zawierać śladowe ilości mleka.

Chleb żytni bez drożdży 0,5 kg

żytni

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Naturalny zakwas  żytni, mąka żytnia, woda, sól

  Kajzerka 50g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna margaryna, drożdże, sól , cukier

Bułka sznytka do wypieku

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna margaryna, drożdże, sól , cukier

Chleb ziołowy z pokrzywką

żytnio – pszenny 2,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, ziarno słonecznika, siemię lniane, mąka żytnia,  ziarno dyni, gluten pszenny, sól,  zakwas żytni, suszone  liście pokrzywy, glukoza, woda

Chleb razowy zwykły

żytnio – razowy 0,45kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka razowa, mąka żytnia, zakwas razowy, sól, gluten, słód jęczmienny, woda

Chleb razowy ze słonecznikiem

żytnio – razowy 0,45kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Zakwas razowy, mąka razowa, mąka żytnia, ziarno słonecznika, mąka pszenna, sól, gluten, słód jęczmienny, woda

Chleb graham

na miodzie 0,6kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka graham, mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, miód, sól, drożdże, woda

Chleb owocowy

Żytni  1kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, zakwas żytni, siemię lniane, słonecznik, rodzynki, żurawina, woda, sól

Chleb pełnoziarnisty

Pszenny 3,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, ziarno słonecznika, mąka pszenna, gluten pszenny, tłuszcz roślinny, mąka pszenna spęczniająca, śruta żytnia, śruta sojowa, siemię lniane, mąka słodowa, sól zakwas chlebowy, przyprawy, cukier gronowy, woda 

Chleb staropolski  0,9

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten ,  mleko

Mąka pszenna, naturalny zakwas żytni, mix cereal,  śruta sojowa, siemię lniane, sezam, ziarno słonecznika, mąka pszenna pęczniejąca, tłuszcz palmowy;  woda, sól, mąka kukurydziana, drożdże. Chleb może zawierać śladowe ilości mleka.

Chleb pro body

pieczywo mieszane 0,45kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, sezam

Mąka pszenna, orkisz, zakwas chlebowy, mąka sojowa, siemię lniane, nasiona słonecznikowe, sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne, drożdże,  sól, słód jęczmienia, woda

Chleb orkiszowy

żytnio – orkiszowy 1kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pełnoziarnista orkiszowa, mąka orkiszowa, płatki pszenne, mąka sojowa, płatki ziemniaczane, woda

Chleb polski 

pszenno – żytni 0,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, , zakwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól, woda

Chleb farmera 0,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna,  woda, nasiona słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, żółte, drożdże, mąka żytnia, sol, słodowane płatki pszenne,  płatki jęczmienne, gluten pszenny, środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy

Chleb  żytni  3kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, zakwas naturalny, sól, woda

Chleb borodyński 

        Żytni  4kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Zakwas chlebowy, ziarno słonecznika,  mąka żytnia, mąka pszenna, mąka żytnia słodowa, mąka żytnia prażona, słód żytni, sól , woda

Chleb karat  0,6kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna , mąka pszenna pełnoziarnista, maslanka, olej rzepakowy, cukier, płatki ziemniaczane, drożdże , sól, glukoza

Bułka kajzerka 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, woda, drożdże, sól

Bułka wiejska 

pszenna

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, woda, margaryna,  drożdże, sól, cukier.

Bułka sznytka

pszenna

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, woda, margaryna, drożdże, sól, cukier.

Bułka angielka 

pszenna

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, woda, margaryna,  drożdże, sól, cukier.

Bułka chłopska 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, woda, sól, mąka żytnia do dekoracji, drożdże.

Bułka kajzerka FIT

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, sezam

Mąka pszenna, woda,  sól, drożdże, mąka  żytnia, słód jęczmienny, ziarna do dekoracji: siemię lniane, sezam, ziarno słonecznika, płatki  owsiane

Bułka cynamonka 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten,  jaja , mleko

Mąka pszenna, woda, sól, drożdże, cukier, masło, jajka w proszku, cynamon 

Bułka dyniowa

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka kukurydziana, mąka pszenna, sól, drożdże, woda, ziarno dyni do dekoracji, ziarno słonecznika do dekoracji

Sznytka 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka, woda, sól, drożdże, 

Bułka kukurydziana

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka kukurydziana, mąka pszenna,  sól, drożdże, woda, ziarno do dekoracji

Drożdżówka  

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, woda,  sól, drożdże, cukier, masło, ajka w proszku, kruszonka: masło, mąka, cukier 

Drożdżówka z serem

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,

jaja , mleko

Mąka pszenna, woda, sól, drożdże, cukier, masło, jajko w proszku, kruszonka, ser biały

Picerynka z serem 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten ,  mleko

Mąka  pszenna, mąka durum, sól, drożdże, sos cygański, żółty ser, woda

Picerynka z pieczarkami

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten ,  mleko

Mąka pszenna, mąka durum, sól, drożdże, sos cygański, żółty ser,  woda, pieczarki

Bułka ze śliwką 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, , jaja, mleko

Mąka pszenna, woda, sól, drożdże, cukier, masło, jajka w proszku, kruszonka: masło, mąka, cukier, śliwki 

Bułka z jagodami 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, ,  jaja ,  mleko

Mąka pszenna, woda, sól, drożdże, cukier, masło,  jajka w proszku, kruszonka: masło, mąka, cukier,  jagody , lukier

 

Chleb żytni  z dynią 3 kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Naturalny zakwas  żytni,  mąka żytnia, woda, sól

 

Chleb wileński 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, słód żytni, otręby owsiane, ciemnobrązowy  cukier, żaka żytnia razowa, sól enzymy piekarnicze, drożdże,  ziarno słonecznika, siemię lniane, ziarna dyni , woda 

 

Chleb  na mleku

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten , mleko

Mąka , mleko, drożdże, zakwas, mąka żytnia, woda , sól

 

Chałka

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, mleko, jaja

Mąka pszenna, cukier, mleko w proszku, drożdże, masa jajowa, sól.

 

Chleb jaglany

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, jaja , mleko, sezam, soja,

Mąka  pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól, woda, płatki jęczmienne (26,95), nasiona lnu, grys sojowy prażony, słód żytni, mąka  ze słodu jęczmiennego, gluten pszenny,  olej rzepakowy, emulgator E472e, przyprawy (zawierają mleko), przeciwutleniacz E300, enzymy:  ksylanazalipoza, amyloza, oksydaza.

 

Chleb Glutenowy

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten  lepiej przyswajalny

Mąka przefermentowana  (przyjazna dla żołądka i jelit pradawna pszenica  z ograniczoną ilością glutenu (zmielona) , drożdże, sól), dekstroza,  olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy.

 

Chleb  sitkowy

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia sitkowa, naturalny zakwas, sól, woda

 

Chleb żytni 100

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, zakwas żytni, woda, sól

 

Chleb  życia 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, mąka żytnia, orkisz, komosa ryżowa, ,ziarno owsa, słonecznik, amarantu, siemię lniane, szałwia hiszpańska , gryka 

 

Chleb  miodowy orkisz

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej około  25 stopni C, 

Gluten

Mąka pszenna , pasta orkiszowa, kwas orkiszowy,  sól, drożdże UNI Aktiva, woda

 

Chleb żytni okrągły

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna , drożdże, woda,  mąka jęczmienna, karmelowa , mąka słodowa  orkiszowa, ekstrakt  słodu /słód jęczmienny/ prażona   mąka słodowa żytnia, gluten pszenny, mąka słodowa pszenna,  otręby pszenne,  śruta słodowa  orkiszowa, olejek chmielowy.

 

Chleb  orkiszowy 100%

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten   lepiej  przyswajalny

Mąka orkiszowa  630, mąka  orkiszowa  pełnoziarnista, pasta  orkiszowa,  kwas  chlebowy  naturalny,  sól,  drożdże, kminek mielony,  woda

 

Chleb żytni  na mleku

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, jaja, soja, sezam

Mąka pszenna, drożdże, sól, twaróg  mielony, mleko w proszku, woda, suszony zakwas żytni, błonnik,  gluten pszenny,  może zawierać jaja, soję, sezam,

 

Chleb  dobre ziarna

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Sezam, soja,  gluten

Płatki owsiane, nasiona słonecznika, siemię lniane, sezam, śruta  sojowa,  zakwas z pełnego  przemiału pszenicy, orkisz, łuski nasion babki , płesznik, błonnik jabłkowy,  nasiona szałwii  hiszpańskiej, ziarna pszenicy  płaskurki, nasiona  soi, cukier, nasiona komosy ryżowej, słód żytni

 

Bułka bajgiel

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Fermentowana  mąka pszenna, sól, słód jęczmienny, emulgator /mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych esryfikowane  mono – i diacetylowinowym/, substancja przeciwzorylająca  /węglan  wapnia, deaktywowane drożdże piekarnicze, środek do przetwarzania mąki / kwas askorbinowy/ enzymy  /pszenica/.

Fermentowan kiełki żyta  gotowane   w zakwasie żytnim.

 

Foccacia

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,  (mogą być śladowe ilości soi, selera i gorczycy) w ziołach prowansalskich

Mąka pszenna, sól, zakwas pszenny naturalny, oliwki czarne, woda, dekoracja do foccaci – sól morska, zioła prowansalskie (mogą być śladowe ilości soi, selera i gorczycy)

 

Chleb z kiełkami

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas pszenny naturalny , zakwas żytni naturalny, zakwaszone kiełki żyta, drożdże, sól, woda

 

Chleb  domowy

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, białko mleka

Mąka pszenna, , zakwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól, woda, maślanka

 

Chleb czystoziarnisty

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten , białko, soja ,sezam

Płatki owsiane, nasiona słonecznika, siemię lniane, sezam, śruta sojowa, zakwas z pełnego przemiału pszenicy orkiszowej, łuski nasiona babki plesznik, błonnik jabłkowy, nasiona szałwii.

wartość odżywcza 100 g: Wartość energetyczna- 1865kJ/446kcal Tłuszcz –                             24,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone                            3,0g.Węglowodany                    29,1g w tym cukry                     4,2g, Błonnik                                17,0g, Białko                                   18,4g, Sól                                       0,06 g

Chleb  rzemieślniczy

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, sezam, jaja , mleko

Woda, mąka żytnia, mąka pszenna, mix pasterski, suszony  zakwas  pszenna, mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt  w proszku ( z mleka), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego;  zakwas naturalny żytni, drożdże,.  Chleb może zawierać: jaja, sezam, łubin, soję i orzechy.

wartość odżywcza 100 g:Wartość energetyczna- 1865kJ/446kcal, Tłuszcz –                             24,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone                            3,0g Węglowodany                    29,1 gw tym cukry                        4,2 g, Błonnik                                17,0 g, Białko                                   18,4 g, Sól                                         0,06 g

Chleb  walec

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna pełnoziarnista,  mąka orkiszowa, nasiona  słonecznika, gluten pszenny,  siemię lniane, płatki owsiane, zakwas, mąka żytnia, płatki pszenne orkiszowe,

Mąka gryczana, sól,  komosa  ryżowa(quinoa), nasiona  szałwii hiszpańskiej (chia), ziarno amarantusa,emulgatorye472e, E481, cukier  karmelizowany, enzymy, kwas askorbinowy  

Wartość  odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna  1647kl/4393 

Tłuszcz –                            13,0 g

w tym kwasy tłuszczowe 

nasycone                            2,6 g        kwasy tłuszczowe wielonienasycone             6,0

Węglowodany                    46,6 g

w tym cukry                        2,4 g

w tym  skrobia                  44,3

Błonnik                                8,5 g

Białko                                   19,1 g

Sól                                         3,124 g

Chleb na zakwasie  wiejski

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,

białko mleka

Mąka pszenna typ 759, kwas naturalny – mąka żytnia, woda; sól, drożdże- witamina  E,B12, B6,potas, chrom; woda, mleko w proszku

 

Chleb razowy 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka  razowa żytnia 2000, woda, kwas naturalny- mąka żytnia, woda; sól, mąka pszenna, olej rzepakowy

 

Chleb  dietetyczny

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, kwas żytni- mąka żytnia, woda;  mąka żytnia, siemię lniane, sól, drożdże- witamina  E,B12, B6,potas, chrom; woda;  woda  

 

Chleb żytni 100%

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, drożdże- witamina  E,B12, B6,potas, chrom; woda; woda ciepła 

 

Chleb domowy 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,

Białko mleka

Mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, płatki ziemniaczane – ziemniaki suszone, maślanka, kwas Ireks- mąka żytnia, ekstrakt słodowy jęczmienny, prażona mąka słodowa pszenna, kultury sterterowe – bakteria kwasu mlekowego 

 

Chleb przekąskowy 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, drożdże – witamina  E,B12, B6,potas, chrom; woda, syrop z buraków – buraki, cukier, woda

 

Bagietka żytnia

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Może zawierać jaja, łubin, mleko, nasiona sezamu, orzechy , soję

Mąka pszenna ,mąka żytnia,  drożdże – witamina  E,B12, B6,potas, chrom; woda, suszony zakwas pszenny – mąka pszenna, woda; mąka ze słodu jęczmiennego – prażona mąka słodowa pszenna, mąka ze słodu żytniego- prażona mąka słodowa żytnia.

Wartość odżywcza 100g:

Wartość energetyczna      1345kJ/321 kcal:  tłuszcz 1,6 g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g),  węglowodany 48,7g (w tym cukry 4,7g),  błonnik 4,1g; białko 24,8g; sól 11,49g

Chleb  pasterski 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,

Białko mleka

Może zawierać  jaja, nasiona sezamu, łubin, soję i orzechy

Mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże – witamina  E,B12, B6,potas, chrom; zakwas suszony pszenny – mąka pszenna, woda; sól, jogurt w proszku,  mąka ze słodu jęczmiennego- prażona mąka słodowa pszenna, 

Wartość odżywcza w 100 g mieszanki Wartość energetyczna 1353 kJ/323 kcal; tłuszcz 1,7g(w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g)Węglowodany 52,0 g( w tym cukry 1,4 g); Błonnik 2,8g; białko 22,4g; sól 12,4g

Chleb  farmerski 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, może zawierać jaja, łubin, mleko, nasiona sezamu, orzechy , soję

Mąka pszenna, drożdże, sól, słonecznik, woda, mix bakels – mąka, płatki owsiane , siemię lniane żółte, przesiana mąka żytnia,  suszony zakwas – pszenica, suszony słód żytni, słodowane płatki pszenne, płatki jęczmienne, gluten pszenny, kwas askorbinowy.

Wartość odżywcza Wartość energet. 1300 KJ, 310 kcal,Tłuszcz 5,5 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,0gWęglowodany 48g- w tym cukry  1,5gBiałko  14 g, Sól  6,65g

Chleb  chłopski

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,  może zawierać jaja, łubin, mleko, nasiona sezamu, orzechy , soję

Mąka pszenna, kwas naturalny- mąka żytnia, woda; mąka  żytnia, sól, drożdże, woda, Mąka pszenna ,mąka żytnia,  drożdże – witamina  E,B12, B6,potas, chrom; woda, suszony zakwas pszenny – mąka pszenna, woda; mąka ze słodu jęczmiennego – prażona mąka słodowa pszenna, mąka ze słodu żytniego- prażona mąka słodowa żytnia.

Wartość odżywcza 100g:Wartość energetyczna      1345kJ/321 kcal:  tłuszcz 1,6 g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g),  węglowodany 48,7g (w tym cukry 4,7g),  błonnik 4,1g; białko 24,8g; sól 11,49g

Chleb  żytni 100 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, drożdże sól , kwas naturalny – mąka żytnia woda  , kwas somex – słód żytni; woda

 

Bagietka chłopska 

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna 500, woda, sól, drożdże.

Chleb jaglany żytni

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, woda, Fermfresh: kasza jaglana, woda, syrop z buraka cukrowego, zakwas żytni, ocet winny, sól, granulat ziemniaczany, cukier, Frischsoft

Chleb Litewski

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mix litewski, mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, drożdże, powidła śliwkowe, woda

Chleb Magnat

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Duński mix bakels, mąka żytnia 720, ekstrat słodowy jęczmienny jasny, drożdże, zakwas żytni naturalny, sól, woda, ziarno słonecznika i siemienia lnianego

Chleb Przekąskowy Fit

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mix pasterski, mąka pszenna 500, syrop buraczano cukrowy, drożdże, woda

Chleb Tygodniowy Długi

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mix mistrzowski, woda, mąka pszenna 750, kwas naturalny, zakwas orkiszowy, sól, drożdże, softfrisch.

Chleb żytni 0,9

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Kwas żytni, mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, drożdże, płatki ziemniaczane, sól, woda, aroma-star

Chleb żytni długi

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, ferment sauer, sól, megastabil, drożdże, woda

Chleb żytni z siemieniem lnianym

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mix korn 50, mąka pszenna 750, kwas naturalny, mąka żytnia 720, sól, woda, drożdże

Pizza z szynką

Termin przydatonści 3h, przechowywać w lodówce, w temperaturze od +2 do +8 stopni C. 

Gluten

Mix pane magia, mąka pszenna, drożdże, woda, sól, olej, kwas askorbinowy, zakwas pszenny, syrop glukozowy suszony, drożdże suszone, olej, enzymy, polepszacz do chłodni: mąka pszenna, glukoza, gluten pszenny, emulgator, stabilizatory, mąka słodowa, cukier, olej słonecznikowy, kwas askorbinowy, enzymy piekarskie, nieaktywne drożdże piekarskie, ser mozzarella, sos pomidorowy, pieczarki, szynka

Pizza Salami

Termin przydatonści 3h, przechowywać w lodówce, w temperaturze od +2 do +8 stopni C. 

Gluten

Mix pane magia, mąka pszenna, drożdże, woda, sól, olej, kwas askorbinowy, zakwas pszenny, syrop glukozowy suszony, drożdże suszone, olej, enzymy, polepszacz do chłodni: mąka pszenna, glukoza, gluten pszenny, emulgator, stabilizatory, mąka słodowa, cukier, olej słonecznikowy, kwas askorbinowy, enzymy piekarskie, nieaktywne drożdże piekarskie, ser mozzarella, sos pomidorowy, pieczarki, salami i oliwki

Pizza Wege

Termin przydatonści 3h, przechowywać w lodówce, w temperaturze od +2 do +8 stopni C.

Gluten

Mix pane magia, mąka pszenna, drożdże, woda, sól, olej, kwas askorbinowy, zakwas pszenny, syrop glukozowy suszony, drożdże suszone, olej, enzymy, polepszacz do chłodni: mąka pszenna, glukoza, gluten pszenny, emulgator, stabilizatory, mąka słodowa, cukier, olej słonecznikowy, kwas askorbinowy, enzymy piekarskie, nieaktywne drożdże piekarskie, ser mozzarella, sos pomidorowy, pieczarki, kukurydza, pomidory suszone w oleju, oliwki i brokuły

Chleb pszenno-żytni wieloziarnisty z magnezem i witaminą E

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, jaja, może zawierać:  soja, mleko

Woda ,mieszanka piekarska, nasiona słonecznika, płatki kukurydziane, mąka żytnia, mąka pszenna, płatki ziemniaczane, suszony zakwas żytni, siemię lniane brązowe, sól jodowana, mąka z zarodków pszennych, olej rzepakowy, gluten pszenny, substancje zagęszczające, guma guar, sól sodowa karboksymetylocelulozy, otręby z zarodków pszennych, ekstrakt ze słodu suszonego jęczmienia, tlenek magnezu, ekstrakt grochu.

Środek do przetwarzania maki: kwas askorbinowy, mąka pszenna, mąka żytnia, nasiona słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona sezamu, drożdże. Może zawierać: Jaja, soję, mleko łącznie z laktozą, łubin.

Wartość odżywcza na 100 g produktu: wartość energetyczna 1131 kj/270 kcal, Tłuszcz: 8,79 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,06 g, Węglowodany: 37 g w tym cukry 1,3 g. Błonnik: 6,3 g, Białko: 9,1 g, Sól: 1,4 g, Magnez: 96,93 mg (26%), Witamina E: 3,76 mg (31%).

Chleb rustykalny z dynią prażoną

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, dynia

Mąka pszenna, mąka kukurydziana, drodze, sól.

Chleb włoski i włoski z oliwkami

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 500, pane luciane (mieszanka piekarska: suszony zakwas pszenny, oleje roślinne – oliwa z oliwek i olej palmowy, lecytyna, mąka ze słodu jęczmienne, kwas askorbinowy, difosforany) drożdże, woda, sól + oliwki czarne.

    Chleb 3 zboża

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, 

Zakwas  orkiszowa typ 630, mąka pszenna z pełnego przemiału, mąka żytnia, drożdże,  woda, sól, zakwas suszony, granulat kukurydziany, nasiona słonecznika, płatki ziemniaczane, 

Chleb wiejski długi

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

 

Mąka żytnia, zakwas, sól, drożdże, woda,

Chleb z chrzanem

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

 

Mąka żytnia 720, sól,  woda zakwas,  drożdże, , chrzan

Bagietka grahamka

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten,

Mąka pszenna typ 1850, drożdże, mąka pszenna 500, olej, sól, dynia  konserwowa

Bagietka owsiana

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten,

Mąka pszenna  typ 500, sól, woda, drożdże

Bagietka chłopska 400g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna; drożdże; sól

Bułka angielka 180g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna; masło; drożdże; sól; cukier

Bułka cynamonka 50g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jajka w proszku; cynamon

Bułka drożdżowa z jagodami 90g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego,białko mleka 

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jajka w proszku; jagody, kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier

Bułka drożdżowa z kruszonką 70g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka

Mąka pszenna, jajka w proszku; cukier, masło, sól, drożdże, porzeczka, kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier

Bułka drożdżowa z serem 80g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jajko w proszku; ser biały, kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier

Bułka drożdżowa ze śliwką 70g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka 

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jajka w proszku; kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier, śliwki 

Bułka dyniowa 75g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka kukurydziana; mąka pszenna; sól; drożdże; ziarno dyni do dekoracji; ziarno słonecznika do dekoracji

Bułka FIT 60g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, sezam

Mąka pszenna; sól; drożdże; mąka żytnia; słód jęczmienny; ziarna do dekoracji: siemię lniane, sezam, ziarno słonecznika, płatki owsiane

Bułka grahamka 70g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka graham, mąka pszenna, sól, drożdże

Bułka kajzerka 50g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, masło, drożdże, sol, cukier

Bułka sznytka do wypieku 70g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, masło, drożdże, sol, cukier

Bułka wiejska 70g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna; masło; drożdże; sól; cukier

Chałka 280g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka 

Mąka pszenna; jajka w proszku; masło; cukier; drożdże; sól; kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier

Chleb borodyński Żytni 4kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Zakwas chlebowy, ziarno słonecznika, mąka żytnia, mąka pszenna, mąka żytnia słodowa, mąka żytnia prażona, słód żytni, sól

Chleb farmera 0,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, nasiona słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, żółte, drożdże, mąka żytnia, sol, słodowane płatki pszenne, płatki jęczmienne, gluten pszenny, środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy

Chleb graham na miodzie 0,6kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka graham, mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, miód, sól, drożdże

Chleb karat 0,6kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna , mąka pszenna pełnoziarnista, maslanka, olej rzepakowy, cukier, płatki ziemniaczane, drożdże , sól, glukoza

Chleb na kapuście 0,9 kg żytnio – pszenny

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, sezam, białko jaja kurzego, białko mleka 

mąka żytnia; mąka pszenna; suszony zakwas, zakwas naturalny żytni, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (z mleka), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego.

Chleb orkiszowy żytnio – orkiszowy 1kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, Soja

Mąka pełnoziarnista orkiszowa, mąka orkiszowa, płatki pszenne, mąka sojowa, płatki ziemniaczane

Chleb owocowy Żytni 1kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka żytnia, zakwas żytni, siemię lniane, słonecznik, rodzynki, żurawina, sól

Chleb pełnoziarnisty Pszenny 3,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten, Soja

Mąka żytnia, ziarno słonecznika, mąka pszenna, gluten pszenny, tłuszcz roślinny, mąka pszenna spęczniająca, śruta żytnia, śruta sojowa, siemię lniane, mąka słodowa, sól zakwas chlebowy, przyprawy, cukier gronowy

Chleb polski  pszenno – żytni 0,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Mąka pszenna, , zakwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól

Chleb pro body pieczywo mieszane 0,45kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, sezam, soja

Mąka pszenna, orkisz, zakwas chlebowy, mąka sojowa, siemię lniane, nasiona słonecznikowe, sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne, drożdże, sól, słód jęczmienia

Chleb razowy ze słonecznikiem żytnio – razowy 0,45kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Zakwas razowy, mąka razowa, mąka żytnia, ziarno słonecznika, mąka pszenna, sól, gluten, słód jęczmienny

Chleb razowy zwykły żytnio – razowy 0,45kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka razowa, mąka żytnia, zakwas razowy, sól, gluten, słód jęczmienny

Chleb staropolski 0,9kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten , białko mleka, sezam

Mąka pszenna; naturalny zakwas żytni; śruta sojowa, siemię lniane, sezam, ziarno słonecznika, mąka pszenna pęczniejąca, tłuszcz palmowy; sól; mąka kukurydziana; drożdże. Chleb może zawierać śladowe ilości mleka.

Chleb wiejski na mleku 2kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko mleka 

Mąka, mleko, drożdże, zakwas żytni, mąka żytnia, sól

Chleb wileński 200g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, słód żytni, otręby owsiane, ciemnobrązowy cukier, mąka żytnia razowa, sól, drożdże, ziarno słonecznika, siemię lniane

Chleb ziołowy z pokrzywką żytnio – pszenny 2,5kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka pszenna, ziarno słonecznika, siemię lniane, mąka żytnia, ziarno dyni, gluten pszenny, sól, zakwas żytni, suszone liście pokrzywy, glukoza

Chleb złocisty 0,5 kg pszenno – żytni

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, orzechy – śladowe ilości, sezam, białko mleka

Mąka pszenna; naturalny zakwas żytni; śruta sojowa, siemię lniane, sezam, ziarno słonecznika, tłuszcz palmowy; sól; mąka kukurydziana; drożdże.

Chleb żytni z dynią 3 kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C. 

Gluten

Naturalny zakwas żytni; mąka żytnia; sól, ziarna dyni

Chleb żytni 3kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Mąka żytnia, zakwas naturalny, sól

Chleb żytni bez drożdży 0,5 kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten

Naturalny zakwas żytni; mąka żytnia; sól

Chleb żytni mały 0,6 kg

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, orzechy, sezam, białko mleka 

zakwas naturalny żytni; mąka pszenna; gluten pszenny, suszony zakwas pszenny, sól, mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu żytniego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, glukoza, kwas askorbinowy, enzymy; mąka razowa 2000, drożdże.

Kieszonki z jagodą

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka

Mąka pszenna, jajka w proszku; cukier, masło, sól, drożdże, jagoda, olej rzepakowy, kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier

Pieróg z jagodą 90g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka 

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jagody, jajka w proszku; kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier, cukier puder

Rogal maślany 70g

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, , białko jaja kurzego, białko mleka 

Mąka pszenna; jajka w proszku; masło; cukier; drożdże; sól; kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier

Pączek mini

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, śliwki, kwas cytrynowy, skorbinian potasu 

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jajka w proszku, powidła śliwkowe powidła śliwkowe (przecier śliwkowy, cukier, substancje zagęszczające – guma guar, kwas cytrynowy, substancja konserwująca E202- skorbinian potasu, aromat), cukier puder

Kołacz z serem i jagodą

Termin przydatności 48h, przechowywać w temperaturze pokojowej ok. 25 stopni C.

Gluten, białko jaja kurzego, białko mleka 

Mąka pszenna; sól; drożdże; cukier; masło; jajka w proszku; jagody, ser biały; kruszonka: masło, mąka pszenna, cukier, cukier puder

Mini bagietka czosnkowa

Termin przydatności 72h, przechowywać w lodówce.w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

glutem , mleko, możliwe nasiona sezamu, soja, jaja

Mąka pszenna, woda, nadzienie maślano-czosnkowe (masło o zawartości 3/4%, czosnek, sól, suszona pietruszka) drożdże, sól, gluten pszennym cukier, mąka ze słodu pszennego, kwas askorbinowy.

Może zawierać: glutem , mleko, możliwe nasiona sezamu, soja, jaja.

Rozmrażanie: 30-40 min, wypiekać 9-11 min w temp. 190 °C, a potem 200 °C

Paszteciki pieczarkowe

Termin przydatności 72h, przechowywać w lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

gluten, jaja, sezam, orzechy pekan, soję, migdały

Głęboko mrożone ciasto półfrancuskie, ciastko z nadzieniem, z pieczarkami, cebulą, gotowe do wypieku. Mąka pszenna, pieczarki, woda, tłuszcz palmowy, cebula, olej rzepakowy, cukier, drożdże, sól, skrobia modyfikowana, gluten pszeniczny, suszona cebula, przyprawy, emulgator(E471), kwas askorbinowy, marchew suszona, suszony por, suszony pasternak, substancja konserwująca, enzymy, naturalny aromat, alergeny. 

Może zawierać: mleko, jaja, sezam, orzechy pekan, soję, migdały. W temp. -18st , rozmrażać w temp. otoczenia, wypiekać 20-25 min w temp. 200 °C

Borek

Termin przydatności 72h, przechowywać w lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

gluten, jaja

Mąka pszenna, szpinak, woda, tłuszcz roślinny palmowy, ser z mleka, cebula prażona, olej roślinny słonecznikowy, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), sól, cukier, przyprawy, kwas askorbinowy.

Croissant zwykły i z nadzieniem czekoladowo-orzechowym

Termin przydatności 72h, przechowywać w lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

sezam, orzechy pekan, jaja, migdały, białko mleko, orzechy

Głęboko mrożone ciasto półfrancuskie z masłem, rogalik z nadzieniem z pasty, orzechowej, udekorowany czekoladowymi dropsami, gotowy do wypieku.

Mąka pszenna, woda, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, rzepakowy), cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, masło, drożdże, migdały, jaja, sól, orzechy laskowe, kakao w proszku z obniżoną zawartością tłuszczu, masa kakaowa, gluten pszeniczny, emulgator (lecytyny E471, E322), kwas askorbinowy, , naturalny aromat, enzymy, barwnik (karoteny), naturalny aromat waniliowy.

Może zawierać: sezam, orzechy pekan.

Rozmrażać: 30 min. w temp. pokojowej, wypiekać 20-25 min w temp. 

200 °C

Chleb indyjskiTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

Gluten, enzymy Mąka żytnia 720,
drożdże, woda
Uldo chleb indyjski:
siemię lniane, mąka pszenna, kasza jaglana, ziarno słonecznika, płatki ziemniaczane, cukier, sól, zakwas żytni w proszku, ekstrakt sodu jęczmiennego, kultury starterowe, gluten pszenny, enzymy: ksynalaza
Chleb szwajcarskiTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

GlutenPane Maggia Mix Bakels:
mąka pszenna, zakwas pszenny suchy, syrop glukozowy, drożdże suszone, olej rzepakowy, kwas askorbinowy.
Mąka pszenna 500
Drożdże
Sól
Oliwa z oliwek
Woda
Chleb kresowyTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

Gluten, słonecznikMąka pszenna Typ 750
Mąka żytnia Typ 720
Excellent Volkolren: Gluten pszenny, emulgatory: E 482, E 472e, suchy zakwas pszenny (mąka pszenna, kultura starterowa), glukoza, cukier, otręby pszenne, ekstrakt słodu (słód jęczmienny, woda), olej rzepakowy, olej palmowy, prażona mąka słodowa pszenna, serwatka w proszku, regulator kwasowości: E 341, środek do przetwarzania mąki: E 300, enzymy
Kwas 200
Sól
Woda
Słonecznik, siemię lniane
Drożdże
Chleb ziarnisty bez drożdżyTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

Gluten, słonecznik, sezamMix ziarna Vegipan: płatki owsiane, nasiona słonecznika, płatki z pszenicy orkisz, siemię lniane, włókna roślinne (z nasion babki płesznik, owoców cytrusowych, owsa, jabłka, pszenicy), pestki dyni, sezam, ziarna żyta, skrobia ziemniaczana, sól, kiełki pszenicy, gluten pszenny, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, olej rzepakowy.
Mąka żytnia Typ 720
Słonecznik
Siemię lniane
Sól
Woda
Bas Dunkel-Suchy zakwas pszenny
Chleb witalnyTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

GlutenMąka pszenna
Mąka żytnia
Mix na chleb witalny:
siemię lniane, ziarno słonecznika, mąka kukurydziana, kiełki pszenicy, zmielone ziarna pszenicy, serwatka w proszku-z mleka, cukier, dekstroza, mąka sojowa, kwas (cytrynowy i octowy), emulgator : lecytyny z rzepaku, kwas askorbinowy, enzymy
Drożdże
Sól
Woda
Bas Dunkel-Suchy zakwas pszenny
Chleb jogurtowyTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

Gluten, jogurt Mąka pszenna Typ 500
Mąka żytnia Typ 720
Chleb z jogurtem:
stabilny zakwas (mąka pszenna, kultura starterowa, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku, prażona mąka słodowa jęczmienna, mąka słodowa pszenna, E300, enzymy.
Olej roślinny
Drożdże
Woda
ŻulikTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C  

Gluten, miód, mleko
Mąka pszenna Typ 500
Kawa zbożowa Inka
Sól
Drożdże
Miód
Rodzynki
Mleko
Woda
Polepszacz Eisstar: mąka pszenna, gluten pszenny, emulgator, cukier, stabilizatory, glukoza, mąka słodowa (jęczmienna, pszenna), olej słonecznikowy, kwas askorbinowy, enzymy piekarskie, drożdże piekarskie
Chleb kanapkowy żytniTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C 

GlutenMąka żytnia Typ 580
Kwas naturalny
Drożdże
Sól
Woda
Megastabil Uniferm:
gluten pszenny, mąka pszenna, olej słonecznikowy, kwas askorbinowy, enzymy piekarskie.
Chleb bawarskiTermin przydatności 48h, przechowywać w

lodówce. w temperaturze od +2 do + 8  stopni C 

Gluten, jajko, sojaMąka żytnia Typ 580
Mąka pszenna Typ 750
Drożdże
Woda
Mix witalny: siemię lniane, ziarno słonecznika, mąka kukurydziana, kiełki pszenicy, zmielone ziarna pszenicy, serwatka w proszku-z mleka, cukier, dekstroza, mąka sojowa, kwas (cytrynowy i octowy), emulgator : lecytyny z rzepaku, kwas askorbinowy, enzymy

Czy trzeba jeść śniadanie?

Pewnie nie jeden raz słyszałeś opinię, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Sprawdzimy więc, czy to fakt, czy może mit. “Jedz śniadanie”. “Śniadanie to najważniejszy

Czytaj więcej »